czekoladowe ciasteczka z kremem kokosowym

niesamowite ciasteczka smakują i wyglądają zadziwi wszystkich! Jak zrobić ciasteczka, które nie są gorsze od tego, co sprzedają w najlepszych cukierniach? Znalazłam swój przepis. Spróbuj I ty.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 46 % 34 g
węglowodany 46 % 34 g
451 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj krem. Oddziel żółtka i wymieszaj je z cukrem, a następnie dodaj płatki kokosowe, mąkę i gorące mleko. Po dodaniu wszystko dokładnie wymieszaj. Teraz włącz piec, zrób średni ogień. Gotuj na nim nasz krem, aż zgęstnieje. Następnie schładzamy i wkładamy do lodówki (najlepiej na noc).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rano możesz przejść bezpośrednio do przygotowania podstawy naszych ciasteczek. Ubij zmiękczone masło mikserem. Dodaj cukier puder i ponownie ubij. Następnie wprowadzamy żółtka, proszek do pieczenia ciasta i kakao. Jeszcze raz ubijamy wszystko razem. Następnie wprowadzamy trochę mąki. Tym razem ugniatamy już rękami. Z powstałego ciasta uformujemy kiełbasę, którą następnie zawijamy w folię spożywczą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pozostaw go w zamrażarce (około 30 minut). Po upływie czasu wyjmujemy & quot; kiełbasę & quot; z lodówki. Pokrój go na koła.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. I piecz w nim kółka przez około 10 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy ciasteczka ostygną, nałóż krem na połowę ciastek. Przykryj drugim ciastkiem na wierzchu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz przygotowujemy krem do dekoracji górnej warstwy. Ubij cukier puder ze zmiękczonym masłem. Wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą. Za pomocą strzykawki do ciasta wyciśnij krem na ciasteczka. Udekoruj według własnych upodobań.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy