skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj krem. Oddziel żółtka i wymieszaj je z cukrem, a następnie dodaj płatki kokosowe, mąkę i gorące mleko. Po dodaniu wszystko dokładnie wymieszaj. Teraz włącz piec, zrób średni ogień. Gotuj na nim nasz krem, aż zgęstnieje. Następnie schładzamy i wkładamy do lodówki (najlepiej na noc).
Krok 2:
Rano możesz przejść bezpośrednio do przygotowania podstawy naszych ciasteczek. Ubij zmiękczone masło mikserem. Dodaj cukier puder i ponownie ubij. Następnie wprowadzamy żółtka, proszek do pieczenia ciasta i kakao. Jeszcze raz ubijamy wszystko razem. Następnie wprowadzamy trochę mąki. Tym razem ugniatamy już rękami. Z powstałego ciasta uformujemy kiełbasę, którą następnie zawijamy w folię spożywczą.
Krok 3:
Pozostaw go w zamrażarce (około 30 minut). Po upływie czasu wyjmujemy & quot; kiełbasę & quot; z lodówki. Pokrój go na koła.
Krok 4:
Teraz Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. I piecz w nim kółka przez około 10 minut.
Krok 5:
Gdy ciasteczka ostygną, nałóż krem na połowę ciastek. Przykryj drugim ciastkiem na wierzchu.
Krok 6:
Teraz przygotowujemy krem do dekoracji górnej warstwy. Ubij cukier puder ze zmiękczonym masłem. Wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą. Za pomocą strzykawki do ciasta wyciśnij krem na ciasteczka. Udekoruj według własnych upodobań.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g