kanapki ziemniaczane z rybą
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
obierz, pokrój na pół i upiecz ziemniaki w piekarniku.
pokrój cebulę w pierścienie i usmaż na patelni.
gdy ziemniaki są gotowe, połóż na nich smażone krążki cebuli i cienkie plasterki keta. Przyklejamy szpikulec.
podziel pióra na 2 połówki. I udekoruj nimi nasze kanapki.
pokrój cebulę w pierścienie i usmaż na patelni.
gdy ziemniaki są gotowe, połóż na nich smażone krążki cebuli i cienkie plasterki keta. Przyklejamy szpikulec.
podziel pióra na 2 połówki. I udekoruj nimi nasze kanapki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Keta świeża - 138 kcal/100g
- Keta solona - 184 kcal/100g