kanapki ziemniaczane z rybą

świetne rozwiązanie na męskie wakacje-obfite i smaczne! Bardzo smaczna i satysfakcjonująca przekąska. To, czego potrzebujesz, dla małego męskiego Towarzystwa.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 5 g
tłuszcze 25 % 6 g
węglowodany 54 % 13 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
obierz, pokrój na pół i upiecz ziemniaki w piekarniku.
pokrój cebulę w pierścienie i usmaż na patelni.
gdy ziemniaki są gotowe, połóż na nich smażone krążki cebuli i cienkie plasterki keta. Przyklejamy szpikulec.
podziel pióra na 2 połówki. I udekoruj nimi nasze kanapki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Keta świeża - 138   kcal/100g
  • Keta solona - 184   kcal/100g

Podobne przepisy