gulasz z mięsa borsuka
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
mięso borsuka, wstępnie namoczone, pokroić na kawałki i smażyć na oleju roślinnym z cebulą, solą i przyprawami do smaku.
Dodaj następnie paprykę pokrojoną w paski oraz obrane i posiekane pomidory. Dusić, mieszając. Dodaj koncentrat pomidorowy i śmietanę, wymieszaj.
teraz przenieś mięso do kaczątka, wlej kostkę bulionową rozcieńczoną w wodzie. Dusić w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni na 1-1, 5 godziny.
gotowy gulasz z mięsa borsuka posyp świeżymi ziołami kolendry.
Dodaj następnie paprykę pokrojoną w paski oraz obrane i posiekane pomidory. Dusić, mieszając. Dodaj koncentrat pomidorowy i śmietanę, wymieszaj.
teraz przenieś mięso do kaczątka, wlej kostkę bulionową rozcieńczoną w wodzie. Dusić w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni na 1-1, 5 godziny.
gotowy gulasz z mięsa borsuka posyp świeżymi ziołami kolendry.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g
- Mięso borsuka - 240 kcal/100g