zapiekanka Twarogowo-bananowa
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystko dobrze wymieszaj
Krok 2:
Od początku zmiażdż twaróg widelcem, wymieszaj wszystko łyżką, a następnie możesz włączyć mikser, aby całkowicie ubić masę.
Krok 3:
Dodaj 2-3 średnie banany (powinny być trochę niedojrzałe z gęstą jasną skórką, w przeciwnym razie w piekarniku zamienią się w owsiankę w zapiekance i potrzebujemy kostek bananów)pokrój w kostkę 1 * 1 cm i do zapiekanki wymieszaj łyżką.
Krok 4:
Nasmaruj formę masłem.
Krok 5:
Umieść formę z zapiekanką i w piekarniku 180 C na 50-60 minut, w zależności od piekarnika ( skorupa zapiekanki powinna mieć apetyczny brązowy kolor. Piec, a następnie ostudzić bezpośrednio w formie.
Krok 6:
Podajemy gotową zapiekankę ze śmietaną ,skondensowanym mlekiem(kto lubi).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g