skład / składniki
metoda gotowania
pierwszy mój przepis, więc zdjęć krok po kroku niestety - nie ma :(
1. Płatki owsiane należy namoczyć w kefirze przez 15 minut (można zmielić na blenderze na kurz, więc nie będzie widać, z czego jest zrobione, ale można również użyć drobno zmielonych płatków)
2. Dodaj 1/2 łyżeczki do mieszanki. soda i dobrze wymieszaj, aby zgasła kefirem + Dodaj i dobrze wymieszaj jajko + stewię (możesz w ogóle nie mieć słodyczy, a następnie polej gotowe miodem). Ponadto, jeśli chcesz, dodaj owoce,jagody, czekoladę (drobno pokruszoną), orzechy, zrobiłem z takimi nadzieniami jak 1.jabłka + cynamon; 2.wiśnia i to i to wyszło bardzo smacznie :)
3.Rozgrzej piekarnik do 180°C i odstaw na 15-20 minut,sprawdź,czy czas zależy od piekarnika. Smacznego :)
P. S. podstawowe składniki + jabłko = 150 kalorii na 100 gramów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Ekstrakt ze stewii w tabletkach - 0 kcal/100g