ciasto bananowe z dżemem

bardzo smaczne i szybkie ciasto dla całej rodziny! przepis oryginalny pyszny i szybki w przygotowaniu
nerAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 3 g
tłuszcze 21 % 8 g
węglowodany 71 % 27 g
184 kcal
IG: 0 / 56 / 44

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

przesiej mąkę i wymieszaj z cukrem.
rozpuść masło, wymieszaj z mąką.
rozwałkuj ciasto, włóż do okrągłej formy i przebij w kilku miejscach.
piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
po wyjęciu ciasta z piekarnika, posmarowaniu dżemem, ułożeniu pokrojonych bananów w okrągłe plastry.
piec ciasto w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. To świetne ciasto bananowe z dżemem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy