ciasto bananowe z dżemem
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
przesiej mąkę i wymieszaj z cukrem.
rozpuść masło, wymieszaj z mąką.
rozwałkuj ciasto, włóż do okrągłej formy i przebij w kilku miejscach.
piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
po wyjęciu ciasta z piekarnika, posmarowaniu dżemem, ułożeniu pokrojonych bananów w okrągłe plastry.
piec ciasto w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. To świetne ciasto bananowe z dżemem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g