otwarte ciasto mięsne z ciastem ziemniaczanym
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
drobno posiekaj ziemniaki i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Następnie spuść wodę, zetrzyj ziemniaki. Dodaj jajko, olej, dobrze wymieszaj. Dodaj mąkę i zagnieść ciasto.
rozłóż go w dzielonej formie, tworząc boki
wysyłamy do zamrażarki podczas przygotowywania nadzienia. Paprykę nie kroimy na grubo, lekko smażymy. Siekamy cebulę, smażymy na osobnej patelni, dodajemy mięso pokrojone w drobną kostkę, smażymy prawie do miękkości, solimy.
dodaj paprykę i drobno posiekany pomidor, rozłóż nadzienie na cieście. wymieszaj śmietanę, mleko i koncentrat pomidorowy. Dodaj jajko, lekko ubij. Sól, pieprz. Wlać nadzienie do ciasta
piecz przez 40 minut w temperaturze 200 ° C. 10 minut przed gotowością posyp tartym serem.
rozłóż go w dzielonej formie, tworząc boki
wysyłamy do zamrażarki podczas przygotowywania nadzienia. Paprykę nie kroimy na grubo, lekko smażymy. Siekamy cebulę, smażymy na osobnej patelni, dodajemy mięso pokrojone w drobną kostkę, smażymy prawie do miękkości, solimy.
dodaj paprykę i drobno posiekany pomidor, rozłóż nadzienie na cieście. wymieszaj śmietanę, mleko i koncentrat pomidorowy. Dodaj jajko, lekko ubij. Sól, pieprz. Wlać nadzienie do ciasta
piecz przez 40 minut w temperaturze 200 ° C. 10 minut przed gotowością posyp tartym serem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal / 100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal / 100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g