skład / składniki
metoda gotowania
najpierw zalej rodzynki wrzącą wodą
teraz robimy ciasto.
podgrzej mleko, włóż do miski.
dodaj drożdże do mleka ...cukier ...i około połowy mąki (lepiej szklanka, żeby ciasto nie było tak gęste)
wymieszaj i umieść w ciepłym miejscu podejść
gotowanie Muffin:
roztop masło, trochę ostudź
dodaj jajka do oleju ...cukier ...wanilina ...sól. Wymieszać.
nadchodzi ciasto.
dodaj ciasto do ciasta
mieszamy
stopniowo dodajemy pozostałą mąkę ...i zagniatamy dość strome ciasto.
umieść go w ciepłym miejscu do podnoszenia
gotowanie nadzienia:
dodaj jajko do twarogu (koniecznie w temperaturze pokojowej)...cukier waniliowy ...cukier (100 g) i rodzynki (odcedzić przez sito)
wszystko dobrze wymieszaj (jeśli twaróg jest płynny, możesz dodać mąkę lub semolinę)
ciasto
z dopasowanego ciasta wykonujemy około 24 identycznych kulek i zostawiamy je trochę.
rozwałkuj ciasto, wykonaj 3 cięcia, aby części były nieco inne, jedna część jest nieco większa od drugiej
umieść nadzienie na środku
owijamy jedną z trzech części (najmniejszą) wokół twarogu i mocujemy.
następnie robimy to samo z większą częścią.
i ostatni zawijamy największą część tortilli.
miejsce wiązania powinno być tak niskie, jak to możliwe, u podstawy bułek, w przeciwnym razie spadną.
łączymy tak mocno,jak to możliwe, zwłaszcza ostatnią część.
"Różyczka" gotowa
niech bułki dobrze pasują
dodaj trochę mleka do żółtka
wymieszaj i posmaruj bułki
pieczemy bułki Rosochki z twarogiem i rodzynkami w temperaturze 180 C przez około 30 minut.
mój czas gotowania jest wskazany bez podnoszenia ciasta, ale tylko ugniatanie i pieczenie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g