bułeczki z ciasta drożdżowego z twarogiem i rodzynkami

przyjemna dla oka bułka z różą w rzeczywistości smakuje również świetnie! Oryginalność projektu Ciasto rośnie przez długi czas, chociaż stało przy najcieplejszej baterii))
Marina PetrovnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 10 g
tłuszcze 14 % 8 g
węglowodany 68 % 38 g
262 kcal
IG: 3 / 15 / 82

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

najpierw zalej rodzynki wrzącą wodą
teraz robimy ciasto.
podgrzej mleko, włóż do miski.
dodaj drożdże do mleka ...cukier ...i około połowy mąki (lepiej szklanka, żeby ciasto nie było tak gęste)
wymieszaj i umieść w ciepłym miejscu podejść
gotowanie Muffin:
roztop masło, trochę ostudź
dodaj jajka do oleju ...cukier ...wanilina ...sól. Wymieszać.
nadchodzi ciasto.
dodaj ciasto do ciasta
mieszamy
stopniowo dodajemy pozostałą mąkę ...i zagniatamy dość strome ciasto.
umieść go w ciepłym miejscu do podnoszenia
gotowanie nadzienia:
dodaj jajko do twarogu (koniecznie w temperaturze pokojowej)...cukier waniliowy ...cukier (100 g) i rodzynki (odcedzić przez sito)
wszystko dobrze wymieszaj (jeśli twaróg jest płynny, możesz dodać mąkę lub semolinę)
ciasto
z dopasowanego ciasta wykonujemy około 24 identycznych kulek i zostawiamy je trochę.
rozwałkuj ciasto, wykonaj 3 cięcia, aby części były nieco inne, jedna część jest nieco większa od drugiej
umieść nadzienie na środku
owijamy jedną z trzech części (najmniejszą) wokół twarogu i mocujemy.
następnie robimy to samo z większą częścią.
i ostatni zawijamy największą część tortilli.
miejsce wiązania powinno być tak niskie, jak to możliwe, u podstawy bułek, w przeciwnym razie spadną.
łączymy tak mocno,jak to możliwe, zwłaszcza ostatnią część.
"Różyczka" gotowa
niech bułki dobrze pasują
dodaj trochę mleka do żółtka
wymieszaj i posmaruj bułki
pieczemy bułki Rosochki z twarogiem i rodzynkami w temperaturze 180 C przez około 30 minut.
mój czas gotowania jest wskazany bez podnoszenia ciasta, ale tylko ugniatanie i pieczenie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy