biszkopt jagodowy
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
właściwie przepis na mroźne zimowe wieczory, kiedy chcesz deser na herbatę, zwłaszcza z mrożonych jagód na zimę) więc przepis.
Oddziel białka od żółtek i dokładnie ubij w mocną pianę z cukrem, gdy utworzy się gęsta masa, wprowadź żółtka, delikatnie wymieszaj, dodaj jagody i ponownie delikatnie wymieszaj.
przenieś masę do natłuszczonej formy. Ciasto pieczemy z jagodami przez około 30 minut w temp.200 stopni. Wyjmujemy, schładzamy, smakujemy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g