Rolada z morelami i orzechami
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
przełóż orzechy przez maszynkę do mięsa i wymieszaj z jajkiem, cukrem, sokiem z cytryny.
wymieszaj mąkę, sól, cukier ze skrobią. Wlać wodę zmieszaną z octem i zagnieść ciasto. Mieszaj przez 10 minut. Rozwałkuj cienko.
posmaruj ciasto masłem, rozłóż mieszankę orzechów. Na nim-warstwa owoców, ponownie mieszanka orzechów.
rozwałkuj ciasto na bułkę, posmaruj masłem, piecz przez 25-30 minut w piekarniku do miękkości. Bułka orzechowa jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal / 100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g