Rolada z morelami i orzechami

podbij serce słodyczy! Prosty przepis na specjalną bułkę! sam przepis Bułka z orzechami włoskimi okazuje się bardzo smaczna!
yulya31Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 10 g
tłuszcze 49 % 34 g
węglowodany 37 % 26 g
432 kcal
IG: 27 / 0 / 73

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

przełóż orzechy przez maszynkę do mięsa i wymieszaj z jajkiem, cukrem, sokiem z cytryny.

wymieszaj mąkę, sól, cukier ze skrobią. Wlać wodę zmieszaną z octem i zagnieść ciasto. Mieszaj przez 10 minut. Rozwałkuj cienko.

posmaruj ciasto masłem, rozłóż mieszankę orzechów. Na nim-warstwa owoców, ponownie mieszanka orzechów.

rozwałkuj ciasto na bułkę, posmaruj masłem, piecz przez 25-30 minut w piekarniku do miękkości. Bułka orzechowa jest gotowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Morele - 46   kcal/100g
  • Morele w puszkach - 50   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal / 100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy