ciasta francuskie
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Rozmrożone ciasto pokroić w kwadraty 2 * 2 cm.
Krok 3:
Przenieś na blachę do pieczenia
Krok 4:
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. do złota.CW. Otwórz piekarnik i odstaw na 10 minut. Wyjmij ciasta francuskie i ostudź.
Krok 5:
Zmiel ciasteczka w blenderze.
Krok 6:
Na śmietanie: ubij masło. temp. ze skondensowanym mlekiem.
Krok 7:
Zanurz każdy upieczony kwadrat w śmietanie po obu stronach,a następnie zwiń w okruchy.
Krok 8:
Ciasto francuskie z kremem wstaw do lodówki na noc.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g