ciasta francuskie z kremem maślanym na skondensowanym mleku

słodycze są podbite! Pyszne, proste i oryginalne! Przełamuj stereotypy! wszyscy Pyszne ciasta francuskie z kremem.
yulya31Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 37 % 28 g
węglowodany 55 % 42 g
527 kcal
IG: 0 / 64 / 36

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozmrożone ciasto pokroić w kwadraty 2 * 2 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przenieś na blachę do pieczenia

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. do złota.CW. Otwórz piekarnik i odstaw na 10 minut. Wyjmij ciasta francuskie i ostudź.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zmiel ciasteczka w blenderze.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na śmietanie: ubij masło. temp. ze skondensowanym mlekiem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zanurz każdy upieczony kwadrat w śmietanie po obu stronach,a następnie zwiń w okruchy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ciasto francuskie z kremem wstaw do lodówki na noc.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy