Krucheniki z suszonymi morelami w sosie
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
przygotuj nadzienie na krucheniki: umyj suszone morele, rodzynki i zioła i posiekaj w blenderze.
filet z kurczaka ubić, posolić i posypać przyprawami. Włóż nadzienie i zwiń w bułki. Złożyć skręty w naczyniu do pieczenia, zalać kwaśną śmietaną i wstawić do piekarnika.
filet z kurczaka ubić, posolić i posypać przyprawami. Włóż nadzienie i zwiń w bułki. Złożyć skręty w naczyniu do pieczenia, zalać kwaśną śmietaną i wstawić do piekarnika.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g