Krucheniki z suszonymi morelami w sosie

nie wiesz, co to jest? Następnie po prostu spróbuj! Spodoba ci się! Mięso w kruchenikach okazuje się bardzo delikatne!
TataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 13 g
tłuszcze 17 % 6 g
węglowodany 47 % 17 g
171 kcal
IG: 65 / 35 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
przygotuj nadzienie na krucheniki: umyj suszone morele, rodzynki i zioła i posiekaj w blenderze.



filet z kurczaka ubić, posolić i posypać przyprawami. Włóż nadzienie i zwiń w bułki. Złożyć skręty w naczyniu do pieczenia, zalać kwaśną śmietaną i wstawić do piekarnika.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy