ciasto z twarogu i kaszy manny
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
połącz wszystkie składniki, zagniataj ciasto i odstaw na około godzinę, aby kasza manna była nasycona wilgocią.
następnie można smażyć lub piec, upiekłam w formie.
formę posmarowano masłem i posypano mąką.
następnie położyłem ciasto i pieczełem ciasto przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
następnie można smażyć lub piec, upiekłam w formie.
formę posmarowano masłem i posypano mąką.
następnie położyłem ciasto i pieczełem ciasto przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g