babeczki babeczki róże z kremem

będą wyglądać bardzo pięknie na świątecznym stole!
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis na tydzień 4-10 marca

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 13 % 8 g
węglowodany 79 % 48 g
284 kcal
IG: 2 / 2 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotujemy takie produkty.Bierzemy roztopione masło. Pozwól mu ostygnąć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bierzemy jajka, mieszamy z cukrem.Lekko ubij trzepaczką. Zanim pojawi się piana.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj schłodzone masło, kefir, cukier waniliowy.Wszystko mieszamy. I dodaj skórkę. Nie możesz dodać skórki, to zależy od Twojego gustu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Stopniowo. Patrzymy na gęstość ciasta.Może potrzebujesz mniej mąki. Ponieważ mąka jest inna dla każdego.Nie potrzebujesz ciasta, ale zbyt gęste.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj formy.Rozgrzej piekarnik do 180gr. Rozłóż ciasto łyżką.Na 2/3 formy.Wkładamy do piekarnika na 30 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe sprawdzamy wykałaczką. Pozwól im ostygnąć.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Robienie kremu. Białka wkładamy do miski miksera planetarnego. Wymieszaj cukier z wodą i podpal.Kiedy się zagotuje, zmniejsz o połowę.Gdy temperatura osiągnie 116 stopni, włącz ubijanie białek i nie przestawaj ubijać.Ale tutaj nadal musisz wziąć pod uwagę moc miksera. Syrop gotujemy do 122gr. Natychmiast dodaj kwas cytrynowy i zdejmij z ognia. Dobrze wymieszaj.I wlewaj stopniowo, strużką do białek. Następnie ubijaj przez kolejne 5 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie barwimy krem i robimy róże lub tulipany.Lub inne kwiaty, które kochasz. Smacznego ! I miłych wakacji!

babeczki są bardzo miękkie w tym przepisie. Pozostają świeże przez długi czas. Możesz przechowywać w lodówkach ze śmietaną. Można to zrobić z wyprzedzeniem.Do nadzienia możesz wziąć gotowane mleko skondensowane zmieszane z olejem. Lub śmietana i ciemna czekolada w równych ilościach.Krem jest podgrzewany, ale nie gotowany. Dodaj połamaną czekoladę. Wymieszaj, pozwól ostygnąć. Gdy całkowicie ostygnie, możesz ubić mikserem. Do nadzienia łyżką lub nożem zrobimy wgłębienie i dodamy krem. Będzie też bardzo smaczny. Możesz po prostu ozdobić kwiatami. Myślę, że Twoje babeczki, matki będą zadowolone z takich babeczek.Podajemy je z herbatą, kawą! Ogólnie chcę pogratulować wszystkim kucharzom, gościom witryny tak pięknego dnia, 8 marca. Obyś miał wszystko, czego sobie życzysz! Niech wiosna kwitnie w duszy podczas tego święta kobiecego piękna i uroku, aw sercu żyje oczekiwanie cudów i przyjemnych niespodzianek, zawsze bądź niesamowity, niepowtarzalny i doskonały!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy