pieczone marynowane żeberka wieprzowe

mięso na wakacje! Gotowanie dla bliskich na stole! Przygotowujemy soczyste i aromatyczne mięso na 8 marca, które będzie godnym daniem dobrej świątecznej uczty!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 11 g
tłuszcze 64 % 25 g
węglowodany 8 % 3 g
274 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój mięso na porcje.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy przygotowywać marynatę i do miski ze śmietaną dodajemy przyprawy, musztardę, miód, mieszankę papryki i sól morską do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej marynatę do miski z mięsem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Drobno posiekaj cebulę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj posiekaną cebulę i dwa ząbki zmiażdżonego czosnku do miski z mięsem w marynacie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dokładnie wymieszaj rękami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż mięso do marynaty na cztery godziny w lodówce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włącz piekarnik na 180 stopni i nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po wyjęciu mięsa z lodówki kładziemy kawałki na blasze do pieczenia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wkładamy blachę do pieczenia do nagrzanego piekarnika na godzinę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Drobno posiekaj warzywa i pokrój pomidora na kliny.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Mięso dzielimy na porcje, dekorujemy plasterkami pomidora, posypujemy ziołami, dodajemy imbir z oliwkami.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Aromatyczne i bardzo smaczne danie dla ukochanej osoby na stole!

bardzo smaczne i soczyste marynowane żeberka wieprzowe gotowane w piekarniku na świąteczny stół. Ten przepis wyróżnia się marynatą z dużą ilością przypraw.
musisz dobrze wymieszać mięso z marynatą, aby marynata całkowicie ją przykryła, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. To soczyste i aromatyczne danie gotowane w piekarniku stanie się centralnym daniem dobrej świątecznej uczty! Podawany jest na gorąco, posypany posiekaną zieloną cebulą, papryką, koperkiem. Do smaku do potrawy dodajemy pomidory,ogórki, dowolne warzywa, które chce gość, członek rodziny, aw restauracji każdy gość. Wszyscy ludzie kochający mięso wiedzą, że mięso gotowane na grillu, węglu drzewnym, grillu lub grillu okazuje się bardzo smaczne. I jak można smacznie gotować mięso na żebrach, jeśli nie ma takich możliwości gotowania, a w obecności jest tylko zwykły domowy piekarnik. Dziś opublikowano przepis na pieczone mięso o oryginalnym smaku i sposobie gotowania żeberek wieprzowych, które przed gotowaniem w piekarniku powinny zająć kilka godzin marynowania. Danie o wspaniałym smaku, gotowane w piekarniku, stanie się godną ozdobą Twojego świątecznego stołu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Oregano wytrawne - 306   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal/100g
  • Marynowany imbir - 51   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy