skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój mięso na porcje.
Krok 2:
Zaczynamy przygotowywać marynatę i do miski ze śmietaną dodajemy przyprawy, musztardę, miód, mieszankę papryki i sól morską do smaku.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 4:
Wlej marynatę do miski z mięsem.
Krok 5:
Drobno posiekaj cebulę.
Krok 6:
Dodaj posiekaną cebulę i dwa ząbki zmiażdżonego czosnku do miski z mięsem w marynacie.
Krok 7:
Dokładnie wymieszaj rękami.
Krok 8:
Włóż mięso do marynaty na cztery godziny w lodówce.
Krok 9:
Włącz piekarnik na 180 stopni i nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym.
Krok 10:
Po wyjęciu mięsa z lodówki kładziemy kawałki na blasze do pieczenia.
Krok 11:
Wkładamy blachę do pieczenia do nagrzanego piekarnika na godzinę.
Krok 12:
Drobno posiekaj warzywa i pokrój pomidora na kliny.
Krok 13:
Mięso dzielimy na porcje, dekorujemy plasterkami pomidora, posypujemy ziołami, dodajemy imbir z oliwkami.
Krok 14:
Aromatyczne i bardzo smaczne danie dla ukochanej osoby na stole!
bardzo smaczne i soczyste marynowane żeberka wieprzowe gotowane w piekarniku na świąteczny stół. Ten przepis wyróżnia się marynatą z dużą ilością przypraw.
musisz dobrze wymieszać mięso z marynatą, aby marynata całkowicie ją przykryła, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. To soczyste i aromatyczne danie gotowane w piekarniku stanie się centralnym daniem dobrej świątecznej uczty! Podawany jest na gorąco, posypany posiekaną zieloną cebulą, papryką, koperkiem. Do smaku do potrawy dodajemy pomidory,ogórki, dowolne warzywa, które chce gość, członek rodziny, aw restauracji każdy gość. Wszyscy ludzie kochający mięso wiedzą, że mięso gotowane na grillu, węglu drzewnym, grillu lub grillu okazuje się bardzo smaczne. I jak można smacznie gotować mięso na żebrach, jeśli nie ma takich możliwości gotowania, a w obecności jest tylko zwykły domowy piekarnik. Dziś opublikowano przepis na pieczone mięso o oryginalnym smaku i sposobie gotowania żeberek wieprzowych, które przed gotowaniem w piekarniku powinny zająć kilka godzin marynowania. Danie o wspaniałym smaku, gotowane w piekarniku, stanie się godną ozdobą Twojego świątecznego stołu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g
- Marynowany imbir - 51 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g