owocowe ciasto czekoladowe z brzoskwiniami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Brzoskwinie wyjąć z syropu i dobrze osuszyć.
Krok 2:
Roztop masło i ostudź. Ubij jajka z brązowym cukrem w puszystą pianę.
Krok 3:
Mąkę przesiać razem z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodaj do ubitych jajek.
Krok 4:
Wlać stopione masło.
Krok 5:
Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
W wysmarowanym masłem naczyniu do pieczenia wyłożyć ciasto i spłaszczyć.
Krok 7:
Ułóż połówki brzoskwiń na wierzchu i lekko wciśnij w ciasto. Piec ciasto w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 50 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g