rozety z ciasta francuskiego z kiełbasą
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
ciasto francuskie rozwałkować, pokroić w paski, lekko skropić wodą, posypać mieszanką ulubionych przypraw.
ułóż kawałki kiełbasy lekarskiej na wierzchu.
paski zwiń w rolki wzdłuż paska, aby zrobić różę. Uformuj krawędzie, smarując wodą.
posmaruj krawędzie ciasta żółtkiem.
piec w 180 stopniach przez 20-30 minut.
po upieczeniu róż z ciasta kiełbasianego posmaruj je masłem i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g