Julienne z pieczarek Classic
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Pieczarki kroimy, im mniejsze tym lepsze
Krok 3:
Roztop połowę masła i smaż na nim pieczarki przez około 10 minut, aż płyn wyparuje
Krok 4:
W międzyczasie posiekaj cebulę
Krok 5:
Pieczarki pieprzowe
Krok 6:
Trochę Solim
Krok 7:
Smażone grzyby wyjmujemy z patelni
Krok 8:
Roztop pozostałe masło i podsmaż cebulę do miękkości
Krok 9:
Dodaj mąkę, wymieszaj
Krok 10:
Włóż grzyby na patelnię i dobrze wymieszaj
Krok 11:
Wbijamy jajko do śmietany
Krok 12:
Mieszamy
Krok 13:
Połóż grzyby na dnie foremek lub kokotnitsy
Krok 14:
Wlać mieszaninę jajek i śmietany, posypać startym serem
Krok 15:
W razie potrzeby udekoruj plasterkami grzybów
Krok 16:
Wysyłamy do piekarnika w temperaturze 180-200 stopni przez 15 minut
Krok 17:
Podawaj natychmiast na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g