cukrowe różyczki z gotowego ciasta francuskiego

szybko i łatwo możesz ugotować takie piękno i pyszne! .
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 4 g
tłuszcze 32 % 24 g
węglowodany 63 % 47 g
423 kcal
IG: 0 / 53 / 47

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

1. Ciasto rozmrozić i lekko rozwałkować w prostokąt;
2. Posmaruj ciasto masłem;
3. Posyp obficie cukrem;
4. Zwinąć ciasto w rolkę, zaczynając od szerszej strony;
5. Pokrój rolkę na kawałki o pożądanym rozmiarze róży;
6. Uszczypnij każdy kawałek z jednej strony, az drugiej strony pięknie wyprostuj "płatki" róży;
7. Ułóż "róże" na natłuszczonej blasze do pieczenia;
8. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut, koncentrując się na piekarniku. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g

Podobne przepisy