cukrowe różyczki z gotowego ciasta francuskiego
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Ciasto rozmrozić i lekko rozwałkować w prostokąt;
2. Posmaruj ciasto masłem;
3. Posyp obficie cukrem;
4. Zwinąć ciasto w rolkę, zaczynając od szerszej strony;
5. Pokrój rolkę na kawałki o pożądanym rozmiarze róży;
6. Uszczypnij każdy kawałek z jednej strony, az drugiej strony pięknie wyprostuj "płatki" róży;
7. Ułóż "róże" na natłuszczonej blasze do pieczenia;
8. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut, koncentrując się na piekarniku. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g