babeczki z cukinii
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
W razie potrzeby obierz cukinię i zetrzyj na grubej tarce, sól, pozostaw na 10 minut, pozwól płynowi spłynąć.
ubij jajka z cukrem, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać, dodać cukinię i drobno posiekaną (lub na tarce) wędzoną kiełbasę.
rozłóż masę na natłuszczonych foremkach (okazuje się, że 8 sztuk) i włóż do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 210 stopni. Pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g