Zupa krem grzybowy w chlebie

Oryginalna porcja zupy - w chlebie! Obiad po czesku, nie przegap! Możesz kupić gotowy chleb i zbudować z niego rodzaj talerza z pokrywką, odcinając wierzch okrągłego chleba i wyjmując miękisz. Cóż, jeśli pozwala na to czas, możesz sam upiec talerz według dowolnego przepisu na chleb. W obu przypadkach z miękiszu można przygotować pyszne krakersy do zupy lub wysuszyć i pozostawić na kotlety. Najważniejszą rzeczą w zupie jest jej gęsta kremowość, aby chleb nie moczył się podczas lunchu. Taka zupa wygląda bardzo interesująco na talerzu chleba Borodino.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 3 g
tłuszcze 23 % 5 g
węglowodany 64 % 14 g
121 kcal
IG: 29 / 0 / 71

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

Robienie chleba:
1. Wymieszaj cukier lub miód w pół szklanki ciepłej wody;
2. Włóż drożdże do wody z cukrem i pozostaw w ciepłym miejscu na 15 minut;
3. Pozostałą wodę wymieszać z solą, olejem i wodą z drożdżami;
4. Stopniowo wlewaj powstałą wodę do mąki i zagniataj gęste ciasto;
5. Ciasto przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę;
6. Ciasto podzielić na 4 równe kawałki, zwinąć bułki i ułożyć w foremkach wysmarowanych olejem;
7. Pozostaw na 20 minut do sprawdzenia;
8. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około godzinę;
9. Z gotowego schłodzonego chleba ostrożnie odetnij górę i wyjmij miękisz;
10. Przed podaniem chleb bez miękiszu należy włożyć do piekarnika na 10 minut, aby uzyskać większą wytrzymałość ścian.

gotowanie zupy:
11. Cebulę drobno posiekać i lekko podsmażyć na oleju;
12. Pokrój grzyby i dodaj do cebuli, smaż, aż grzyby się ugotują;
13. W rondelku z wodą włożyć pieprz, sól, liść laurowy, obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, gotować do miękkości ziemniaków;
14. Wyjmij liść laurowy i posiekaj ziemniaki za pomocą blendera wraz z wodą, w której zostały ugotowane, lub możesz spuścić wodę i wlać ciężką śmietanę i posiekać ziemniaki ze śmietaną-to jest dla smakoszy;
15. Dodaj grzyby do posiekanych ziemniaków i wszystko wymieszaj. Zupa jest gotowa! Możesz wlać do Kolobok i podawać!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal / 100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal / 100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy