ciasto z kokardą z masy cukrowej bukiet róż

Oryginalny pyszny bukiet bez uszczerbku dla natury!! )). Ciasto okazało się bardzo spektakularne, wręcz przekroczyło moje oczekiwania))
NikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 25 % 19 g
węglowodany 68 % 52 g
394 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W przypadku ciast ubij jajka z cukrem. Oddzielnie wymieszaj śmietanę i mleko skondensowane i wymieszaj z jajkami i cukrem. Dodaj przesianą mąkę z gaszoną sodą, mieszaj, aż będzie gładka. Dodaj posiekane orzechy włoskie, wymieszaj. Ciasto dzielimy na 2 części. Zostawiamy jedną.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj kakao do innego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Potrzebowałem dużego ciasta, więc zrobiłem to bezpośrednio na blasze do pieczenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Delikatnie posmaruj ciasto. Więc mam 4 ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Każdy ma inny piekarnik, w przepisie, z którego pisałem piec każde ciasto przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, ale moje ciasta są cienkie i pieczone przez około 15 minut, a piekarnik mam "bestię", wystarczyło 150 stopni. Ubij zmiękczone masło mikserem, stopniowo wlewając skondensowane mleko, ubij, aż będzie gładkie. Wkładamy do lodówki podczas przygotowywania ciast.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe ciasta nasączamy słodkim syropem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zbieramy nasze ciasto, smarując je kremem. Ponieważ zrobiłem to po raz pierwszy i nie wiedziałem, jak leżą moje róże, postanowiłem grać bezpiecznie i dodać barwnik do kremu, że tak powiem, aby ukryć go pod liśćmi, ale jak się okazało, kwiaty leżały ciasno i nic nie świeciło. wkładamy do lodówki, aby krem stwardniał.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmujemy, wyrównujemy dodatkowo, ktoś bierze gorący nóż. ale i tak wszystko było dobrze wyrównane.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Bierzemy nasze zebrane róże na wykałaczkach, wcześniej dodałem przepis krok po kroku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zrobiłem zielone pąki do naszych róż, ale okazało się, że to też nic, i tak nie widać ich w bukiecie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    I włóż nasze róże wykałaczkami bezpośrednio do ciasta.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj liście.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Robimy jasnozielony mastyk, zostawiłem opakowanie Marshmallow 200gr. właśnie na to pokrycie. Dla koloru zmieszałem 2 kolory, zielony i żółty. Rozwałkuj wałkiem do ciasta, nie cienko! Mam też kręcony wałek do ciasta, ale rysunek nie jest dobrze zamocowany na domowej mastyksie, będziesz musiał o tym pamiętać)))

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pokrywamy nasze ciasto, wygładzamy.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj naszą przygotowaną kokardkę, przepis krok po kroku jest również w mojej książce osobno.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Jakie kwiaty i bez karty poproszono mnie o napisanie tego, NGO może być bardziej oryginalne)))

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Ciasto jest złożone, ale czegoś brakuje...))

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Widok z góry))) i aby nasze ciasto świeciło, hodujemy miód i wódkę w równych częściach, bierzemy pędzel i gotowe!))) Zdjęcie już w nocy, według tego zdjęcia nie są jasne.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    To zdjęcie w ciągu dnia, Tutaj widać przynajmniej Prawdziwy kolor)))

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Pod każdym kątem)))

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Smacznego!!!!!!!

wraz z mastyksem ciasto okazało się 3,8 kg., chociaż planowano na 3 kg))
smacznego i miłego świątecznego nastroju!!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Mastyks - 393   kcal/100g

Podobne przepisy