skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W przypadku ciast ubij jajka z cukrem. Oddzielnie wymieszaj śmietanę i mleko skondensowane i wymieszaj z jajkami i cukrem. Dodaj przesianą mąkę z gaszoną sodą, mieszaj, aż będzie gładka. Dodaj posiekane orzechy włoskie, wymieszaj. Ciasto dzielimy na 2 części. Zostawiamy jedną.
Krok 2:
Dodaj kakao do innego.
Krok 3:
Potrzebowałem dużego ciasta, więc zrobiłem to bezpośrednio na blasze do pieczenia.
Krok 4:
Delikatnie posmaruj ciasto. Więc mam 4 ciasta.
Krok 5:
Każdy ma inny piekarnik, w przepisie, z którego pisałem piec każde ciasto przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, ale moje ciasta są cienkie i pieczone przez około 15 minut, a piekarnik mam "bestię", wystarczyło 150 stopni. Ubij zmiękczone masło mikserem, stopniowo wlewając skondensowane mleko, ubij, aż będzie gładkie. Wkładamy do lodówki podczas przygotowywania ciast.
Krok 6:
Gotowe ciasta nasączamy słodkim syropem.
Krok 7:
Zbieramy nasze ciasto, smarując je kremem. Ponieważ zrobiłem to po raz pierwszy i nie wiedziałem, jak leżą moje róże, postanowiłem grać bezpiecznie i dodać barwnik do kremu, że tak powiem, aby ukryć go pod liśćmi, ale jak się okazało, kwiaty leżały ciasno i nic nie świeciło. wkładamy do lodówki, aby krem stwardniał.
Krok 8:
Wyjmujemy, wyrównujemy dodatkowo, ktoś bierze gorący nóż. ale i tak wszystko było dobrze wyrównane.
Krok 9:
Bierzemy nasze zebrane róże na wykałaczkach, wcześniej dodałem przepis krok po kroku.
Krok 10:
Zrobiłem zielone pąki do naszych róż, ale okazało się, że to też nic, i tak nie widać ich w bukiecie.
Krok 11:
I włóż nasze róże wykałaczkami bezpośrednio do ciasta.
Krok 12:
Dodaj liście.
Krok 13:
Robimy jasnozielony mastyk, zostawiłem opakowanie Marshmallow 200gr. właśnie na to pokrycie. Dla koloru zmieszałem 2 kolory, zielony i żółty. Rozwałkuj wałkiem do ciasta, nie cienko! Mam też kręcony wałek do ciasta, ale rysunek nie jest dobrze zamocowany na domowej mastyksie, będziesz musiał o tym pamiętać)))
Krok 14:
Pokrywamy nasze ciasto, wygładzamy.
Krok 15:
Dodaj naszą przygotowaną kokardkę, przepis krok po kroku jest również w mojej książce osobno.
Krok 16:
Jakie kwiaty i bez karty poproszono mnie o napisanie tego, NGO może być bardziej oryginalne)))
Krok 17:
Ciasto jest złożone, ale czegoś brakuje...))
Krok 18:
Widok z góry))) i aby nasze ciasto świeciło, hodujemy miód i wódkę w równych częściach, bierzemy pędzel i gotowe!))) Zdjęcie już w nocy, według tego zdjęcia nie są jasne.
Krok 19:
To zdjęcie w ciągu dnia, Tutaj widać przynajmniej Prawdziwy kolor)))
Krok 20:
Pod każdym kątem)))
Krok 21:
Smacznego!!!!!!!
wraz z mastyksem ciasto okazało się 3,8 kg., chociaż planowano na 3 kg))
smacznego i miłego świątecznego nastroju!!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Mastyks - 393 kcal/100g