bułeczki z rozetą z cukrem

pyszne, proste i domowe! Dzieciom się spodoba! Nazwa tego kulinarnego przepisu na bułkę rozety z ciasta Gul tatlysy nie jest tak atrakcyjna jak sama orientalna słodycz. Dosłownie "Gul tatlysy" tłumaczy się jako "różowa słodycz". Róże z ciasta absolutnie nie są mdłe, jak większość wypieków z Turcji. Zbieramy więc wszystkie składniki i biegamy, aby gotować w kuchni.
nice_kitten06Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 36 % 26 g
węglowodany 62 % 45 g
419 kcal
IG: 2 / 20 / 78

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.

najpierw musisz stopić masło, wlać tam semolinę, dobrze wymieszać. Następnie wlej kefir. Następnie dodaj sól, proszek do pieczenia, wanilinę, jajko i dobrze ubij powstałą masę. Pozostaje dodać mąkę i ponownie dobrze wymieszać ciasto.
teraz nadszedł czas na tworzenie. Rozwałkuj ciasto i użyj szklanki, aby zrobić wiele, wiele kółek. Właśnie wycięliśmy płatki dla naszych kwiatów. Bierzemy 4 koła, składamy je w taki sposób, aby każdy następny przechodził do poprzedniego o połowę. Składamy, zaczynając od górnego koła, przecinamy powstałą rurkę na środku, a teraz ... przed nami 2 róże. Piecz róże w temperaturze 200 ° C, aż staną się złote.
podczas gotowania naszego jedzenia przygotuj syrop. Konieczne jest zmieszanie cukru granulowanego z sokiem mandarynkowym i gotowanie, aż cukier się rozpuści.
gotowe wypieki przełożyć na talerz, polać syropem i odstawić na chwilę. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Mandarynki - 33   kcal/100g
  • Mandarynki w puszkach - 40   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy