roladki z różowego łososia

Skandynawowie dużo wiedzą o przepisach na ryby! Norwegia jest myta przez trzy morza, co wynika z faktu, że w kuchni norweskiej dominują potrawy z różnych rodzajów owoców morza. Oczywiście królową w kulinarnej recepturze tego kraju jest ryba morska. Przygotowuje się z niego dużą różnorodność żywności. A teraz chciałbym podzielić się z wami sztuczkami przygotowania bardzo smacznej zimnej przekąski, która ma nazwę - norweskie bułki z różowym łososiem.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 12 g
tłuszcze 54 % 21 g
węglowodany 15 % 6 g
212 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 14 h

więc zacznijmy gotować. Najpierw wymieszaj mąkę, jajka, mleko, masło i trochę soli, aby zrobić ciasto. Pozostaw nasze ciasto na 30-40 minut w cieple. TV w tym czasie Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Połóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Ostrożnie wlej ciasto na środek blachy do pieczenia i delikatnie rozprowadź na całej blasze do pieczenia. Piec przez 10-15 minut. Ostudzić na blasze do pieczenia. Teraz nadszedł czas na nadzienie. Aby to zrobić, wymieszaj ser, śmietanę i chrzan. Dopraw czarnym pieprzem i solą, dodaj koperek. Rozłóż 1/2 nadzienia na upieczonym cieście. Przykryj kawałkami wędzonego różowego łososia, a następnie posmaruj pozostałym nadzieniem. Za pomocą pergaminu przekręcamy ciasną rolkę. Gotową bułkę wkładamy do lodówki na 12 godzin. Po zaparzeniu bułki kroimy ją na cienkie kawałki. Udekoruj koperkiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Chrzanów - 49   kcal/100g
  • Chrzan tarty z cytryną - 117   kcal/100g
  • Chrzan tarty z czosnkiem - 72   kcal/100g
  • Chrzan tarty stołowy - 117   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g

Podobne przepisy