358 kcal
3 hours
Najlepsze ciasto na świecie - mówią Norwegowie i mają rację. Ciasto
72 kcal
40 minutes
Ten delikatny cud rozgrzeje cię w chłodne dni! Tego lata mój mąż i ja mieliśmy
492 kcal
1 hour40 minutes
Niesamowicie pyszne ciasteczka z posypką cukrową! Herbata, bardzo lubię pić
212 kcal
14 hours
Skandynawowie dużo wiedzą o przepisach na ryby! Norwegia jest myta przez trzy
114 kcal
40 minutes
Niezwykle smaczne danie spodoba się wszystkim! ninaola autor przepisu
245 kcal
45 minutes
Dla wyjątkowych gości! Przepis na przepyszną sałatkę podbije gospodynię!
100 kcal
25 minutes
Niesamowity pomysł na wakacje na świeżym powietrzu! Bardzo smaczne!
93 kcal
30 minutes
Niesamowita norweska zupa piwna to uczta dla miłośników piwa! Ponadto Elebrod
134 kcal
40 minutes
Bardzo smaczna i bogata zupa z pewnością ci się spodoba! Kremowa zupa rybna z
429 kcal
1 hour20 minutes
Poczuj prawdziwą królewską Rozkosz! Vendetta autor przepisu
78 kcal
20 minutes
Świetny pożywny koktajl o subtelnym smaku do ulubionych potraw. Przeglądając
93 kcal
50 minutes
Aromatyczna zupa będzie twoją specjalnością! KateriNNa autor przepisu
129 kcal
1 hour45 minutes
Aromatyczny pikantny smak jest koniecznością do degustacji! Valeria autor
244 kcal
1 hour
Słodkie i niezwykle apetyczne danie zapewni mnóstwo zabawy! marakesh autor
195 kcal
30 minutes
Sałatka ze śledziem jest bardzo niezwykła i smaczna, dobra na świąteczny stół! W
84 kcal
2 hours15 minutes
Pokochasz te pyszne ogórki. Z określonej liczby produktów uzyskuje się 5
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Świąteczny stół
- Naczynia kuchenne
- Kuchnia narodowa
- Ciasta domowe
- Jajka
- Nabiał
- Mąka
- Orzechy
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Cytrynowy kwas
- Sól
- Masło
- Proszek do pieczenia
- Kuchnia norweska
- W piekarniku
- Chłodzenie
- Ciasto biszkoptowe
- Ciasto kremowe
- Ciasto z orzechami
- Białka
- Mleko
- Kremowe naczynia
- Wegetarianizm
- Migdały
- Cukier
Kuchnia norweska
W okolicy bardzo rozwinięte jest rybołówstwo, dlatego większość potraw przygotowywana jest z ryb i owoców morza. Łosoś jest bardzo popularny w kraju i poza nim, o delikatnym i niepowtarzalnym smaku. Jest spożywany w postaci solonej, gotowanej, smażonej i pieczonej, marynowany, robiony jako nadzienie do pieczenia.
Śledź, bogaty w przydatne pierwiastki śladowe, dorsz, kraby, przegrzebki, krewetki, jest nie mniej popularny. Z nich przygotowują zupy, pieczą w piekarniku pod futrem warzywnym i serem, dodają do zapiekanek, robią klopsiki i kotlety. Pomimo łatwości przygotowania, wszystkie potrawy są obfite, aromatyczne i po prostu rozpływają się w ustach.
Kuchnia norweska oferuje mnóstwo przepisów na dania mięsne. Marynowane żeberka jagnięce, steki z dziczyzny, pieczeń i steki z łosia, Balik wołowy, brzuch wieprzowy, który tradycyjnie podaje się na świąteczny stół – to nie jest pełna lista niezwykłych pomysłów kulinarnych. Głównym kulinarnym arcydziełem w Norwegii jest ... owsianka! Serwowane są w najlepszych restauracjach w mieście.