łosoś pod sosem ogórkowym
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
potrzebujemy filetów z łososia. Był pieprzem, solą i smażony na patelni po obu stronach. Krótko, dosłownie kilka minut bez mąki. Umieść na blasze do pieczenia lub przyjacielu naczynia, które nadają się do pieczenia w piekarniku. Następnie musimy zrobić sos. Aby to zrobić, weź ogórek, usuń z niego skórkę i tryb na pierścieniach, możesz na plasterkach.Nie ma znaczenia, najważniejsze jest to, że nie jest płytkie. Rozpuść masło, dodaj śmietanę, sól,cukier,pieprz, zioła,lubię dużo koperku w tym daniu,na przykład sok z cytryny, zieloną cebulę i ogórek. Dobrze wymieszaj i podlej rybę. Włóż łososia z sosem do piekarnika na dwadzieścia minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal / 100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g