skład / składniki
metoda gotowania
chcę podzielić się z wami bardzo ciekawym przepisem kulinarnym z kuchni argentyńskiej. Nazywam to również "ciastami na szybką rękę" i tak naprawdę jest. Słodkie ciasta z migdałami wielokrotnie mnie ratowały, gdy niespodziewani goście przychodzili do nas na herbatę lub kolację. Ten przepis jest bardzo łatwy, smaczny i szybki w przygotowaniu, nie wymaga wcześniejszego przygotowania, a także jest ogólnie dostępny w cenie.
zaczynamy przygotowywać ciasto, w tym celu ubijamy masło z cukrem, dodajemy tam esencję migdałową i waniliową, wszystko mieszamy. Następnie wbijamy jedno jajko do naszego ciasta, wszystko ponownie mieszamy. Obieramy skórkę z cytryny, mieszamy ją z mielonymi migdałami i mąką, a następnie dodajemy wszystko do naszego ciasta. Ciasto należy dobrze zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut.
po upływie czasu wyjmujemy ciasto z lodówki i zwijamy z niego rolkę, a następnie kroimy tę rolkę w średnie kółka. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem i posyp mąką, rozłóż na niej kółka i piecz przez 20 minut. w temperaturze 180 C.
gotowe słodkie ciasta z migdałami można łączyć ze sobą marmoladą i zmiękczoną czekoladą. A także nasze jedzenie można ozdobić posypane cukrem pudrem na wierzchu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g