pasztet rybny w domu
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
tak więc, aby przygotować nasz pieczony pasztet rybny, kup wszystkie składniki wskazane w przepisie.
a następnie pokrój łososia i szczupaka. Następnie trzy razy przepuszczamy filet rybny przez maszynkę do mięsa. Każda gospodyni domowa wie, że mięso mielone należy dobrze wymieszać. Lepiej byłoby to zrobić w procesorze, dodając tam przyprawy. Energicznie ubijając masę, musisz wlać śmietanę cienkim strumieniem. A na samym końcu już, i bardzo, bardzo ostrożnie – białko jaja.
teraz jest najważniejsze. Musimy położyć połowę powstałej masy na natłuszczonej formie. Po równomiernym rozprowadzeniu na jego powierzchni układamy plastry wędzonego łososia w równych warstwach. Połóż pozostałą połowę mięsa mielonego na tej warstwie.
nawiasem mówiąc, dobrze byłoby umieścić masę pasztetową w foremkach wyposażonych w folię spożywczą wewnątrz. Wiedz, że jego krawędzie powinny znajdować się na górze formy. W ten sposób przygotowane formy można usunąć do czasu w zamrażarce.
Cóż, sam pasztet z łososia wędzonego na zimno należy upiec w łaźni wodnej. Wlej gorącą wodę do dużego rondla, aby umieszczona w nim forma pasztetu była pokryta 2/3 wody.
włóż do nagrzanego piekarnika. Nawiasem mówiąc, dojrzewanie naszego Dania potrwa około godziny i ćwierć. Uwaga: jeśli to konieczne, nie bój się dodać gorącej wody do garnka.
Udekoruj pasztet ziołami lub masłem. I podawaj z pieczonym w piekarniku kawałkiem francuskiej bagietki. Przytrzymaj naczynie przed podaniem w lodówce. Smacznego!
a następnie pokrój łososia i szczupaka. Następnie trzy razy przepuszczamy filet rybny przez maszynkę do mięsa. Każda gospodyni domowa wie, że mięso mielone należy dobrze wymieszać. Lepiej byłoby to zrobić w procesorze, dodając tam przyprawy. Energicznie ubijając masę, musisz wlać śmietanę cienkim strumieniem. A na samym końcu już, i bardzo, bardzo ostrożnie – białko jaja.
teraz jest najważniejsze. Musimy położyć połowę powstałej masy na natłuszczonej formie. Po równomiernym rozprowadzeniu na jego powierzchni układamy plastry wędzonego łososia w równych warstwach. Połóż pozostałą połowę mięsa mielonego na tej warstwie.
nawiasem mówiąc, dobrze byłoby umieścić masę pasztetową w foremkach wyposażonych w folię spożywczą wewnątrz. Wiedz, że jego krawędzie powinny znajdować się na górze formy. W ten sposób przygotowane formy można usunąć do czasu w zamrażarce.
Cóż, sam pasztet z łososia wędzonego na zimno należy upiec w łaźni wodnej. Wlej gorącą wodę do dużego rondla, aby umieszczona w nim forma pasztetu była pokryta 2/3 wody.
włóż do nagrzanego piekarnika. Nawiasem mówiąc, dojrzewanie naszego Dania potrwa około godziny i ćwierć. Uwaga: jeśli to konieczne, nie bój się dodać gorącej wody do garnka.
Udekoruj pasztet ziołami lub masłem. I podawaj z pieczonym w piekarniku kawałkiem francuskiej bagietki. Przytrzymaj naczynie przed podaniem w lodówce. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g