skład / składniki
gotowanie krok po kroku
to jedzenie jest również odpowiednie dla tych, którzy podążają za swoją figurą, ponieważ jest bardzo mało mąki.
najpierw musisz stopić masło na patelni, wlać do niego płatki owsiane i nasiona, smażyć na złoty kolor. Następnie przenieś wszystko do głębokiego pojemnika, dodaj cukier, mąkę, orzechy i suszone owoce (możesz włożyć więcej kandyzowanych owoców), wymieszaj. Następnie ubij jajka i połącz z masą główną. Wszystko dobrze wymieszaj i pozostaw na 10 minut. W tym czasie cukier trochę się rozpuści i sklei to wszystko.
następnie zmocz ręce i uformuj małe ciastka, a możesz Duże-kto lubi co. Ułóż ciasteczka na pergaminie.
piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni, 15 minut-do uzyskania pięknego złotego koloru.
ale teraz możesz cieszyć się swoim dziełem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Suszone owoce - 250 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g