skład / składniki
metoda gotowania
Wietnam zawsze słynął z oryginalnej kuchni. Przedstawiony tutaj przepis kulinarny nie jest wyjątkiem. Wietnamskie jedzenie bardzo często zawiera owoce morza i zawsze obfituje w różnorodne przyprawy i przyprawy. Pieczona ryba po wietnamsku to tylko przykład typowego wietnamskiego Dania. Spróbuj ugotować rybę według tego przepisu, a na pewno ci się spodoba.
prawie każda świeża biała ryba nadaje się do przygotowania tego dania.
najpierw oczyść rybę z kości. Potrzebujemy tylko filetów rybnych. Następnie pokrój pomidory i wymieszaj je w osobnej misce z filetami rybnymi. Dodaj imbir, czosnek, cukier, pieprz i miętę. Zalej olejem sezamowym i sokiem z cytryny. Wymieszaj wszystkie składniki.
teraz Rozgrzej piekarnik do temperatury 230-250 stopni. Na dużym kawałku folii lub na 2 kawałkach i rozprowadź naszą mieszankę. Połóż marchewki pokrojone na duże kawałki na wierzchu. Teraz musisz owinąć folię, aby uzyskać gęsty brykiet i nie wypływał z niego sok.
wkładamy brykiet do piekarnika na 15 minut. W tym czasie ryba zostanie upieczona.
teraz wyjmij folię z piekarnika i ostrożnie rozłóż na talerzach. Ryba jest gotowa. W Wietnamie to danie jest oczywiście podawane z ryżem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g