skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Wymieszaj semolinę, cukier granulowany, sodę, kefir, kokos. wióry i olej roślinny
Krok 3:
Krok 4:
Włóż ciasto do protvena.
Krok 5:
Cukier rozpuścić w wodzie, doprowadzić do wrzenia, dodać Lim.sok i syrop.
Krok 6:
Gotowość ciasta sprawdzamy wykałaczką.
Krok 7:
Pokrój na kawałki i napełnij syropem.
Krok 8:
Krok 9:
wymieszaj semolinę, cukier granulowany, sodę, kefir, płatki kokosowe i olej roślinny. Dobrze zagnieść ciasto, powinno przybrać konsystencję gęstej śmietany.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wlej ciasto do natłuszczonej blachy do pieczenia. Pieczemy ciasto na złoty kolor, sprawdzamy gotowość wykałaczką lub zapałką.
podczas gotowania ciasta przygotuj syrop. Cukier rozpuścić w czystej wodzie i dobrze mieszając doprowadzić do wrzenia. Dodaj syrop i sok z cytryny i syrop jagodowy.
gdy ciasto będzie gotowe, wyjmij je z piekarnika i natychmiast pokrój na kawałki i napełnij syropem. Następnie pozwól mu całkowicie ostygnąć.
aby podać, bardzo ostrożnie wyjmij nammurę z blachy do pieczenia i przenieś na talerz, aby nie złamać kruchych kawałków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal / 100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g