skład / składniki
gotowanie krok po kroku
mój mąż jest wielkim miłośnikiem czerwonych ryb. Mniej więcej raz na dwa tygodnie kupuję mały kawałek świeżej czerwonej ryby i robię z niej nowy pyszny posiłek. Na przykład w tym tygodniu była to kremowa zupa z łososia. Teraz opowiem ci o kulinarnym przepisie na to danie. Zaczynamy od przygotowania składników. Aby to zrobić, drobno posiekaj obraną cebulę, zetrzyj obraną marchewkę na średniej tarce. Obierz ziemniaki, pokrój w drobną kostkę. Myjemy łososia (lub różowego łososia) i kroimy go również w średniej wielkości kostkę. Pomidory zalewamy wrzącą wodą, obieramy ze skóry, kroimy w drobną kostkę. Teraz bierzemy mały rondel i smażymy cebulę w oleju na złoty kolor, następnie dodajemy marchewki i smażymy. Następnie umieść pomidory na patelni i smaż je. Teraz wlej tam litr wody, zagotuj. Po zagotowaniu wody dodaj ziemniaki, Posol masę i gotuj przez około 5-7 minut. Po tym czasie dodaj łososia do naszej zupy, a następnie wlej śmietanę. Gotuj masę przez około 5 minut. Oto nasza zupa i jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g