krem do ciasta na żółtkach

bardzo smaczny krem rozpływa się w ustach!Polizasz palce! Krem jest stosowany w wielu przepisach kulinarnych na słodkie potrawy, na przykład w żywności, takiej jak ciasta budyniowe i ciasta o szerokiej gamie składu i składników. Po raz pierwszy krem okazał się nie do końca taki, jak widziałem go na zdjęciach potraw w Internecie lub w programach telewizyjnych. Ale z doświadczeniem zaczął się coraz lepiej, a teraz jest naprawdę dokładnie taki, jaki powinien być! Chcę cię nauczyć, jak przygotować pyszny krem do ciasta.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 12 % 5 g
węglowodany 78 % 32 g
189 kcal
IG: 9 / 3 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Więc na początek wlej mleko do rondla i zagotuj. Następnie oddzielamy żółtka od białek i pocieramy je granulowanym cukrem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz dodaj cukier waniliowy i mąkę do powstałej masy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie wlej gorące mleko do żółtek, wszystko dokładnie wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść mieszaninę na średnim ogniu i gotuj, aż zgęstnieje.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pozostaw nasz powstały krem do ostygnięcia. Kiedy tak się stanie, włóż krem do strzykawki lub rękawa do ciasta i napełnij ciastka tym kremem lub udekoruj ciasto. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy