skład / składniki
metoda gotowania
1. Podgrzej wodę do gotowania. Dodaj 2 łyżeczki do wody.sól. Włosi mówią, że powinno być dużo wody - 1 litr na 100 g makaronu, że sól - 1 łyżeczka. na litr, a podczas gotowania makaron powinien tańczyć we wrzącej wodzie(i nie leżeć w żaden sposób). Jeśli masz mniej wody - weź mniej soli.
2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Pokrój grzyby i szynkę w paski. Smaż, aż grzyby będą ładnie chrupiące i ugotowane.
3. W rondlu podgrzej śmietanę, nie gotuj. Zetrzyj parmezan na drobnej tarce, rozpuść go w śmietanie. Rozgrzać. Dodaj grzyby i szynkę do śmietany, podgrzej.
4. We wrzącej wodzie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie Al Dente. Odcedź, włóż makaron do sosu i wymieszaj lub podawaj według własnych upodobań.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g