zupa Wiosenna
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
posiekaj cebulę na półpierścienie, a rzodkiewki na eleganckie plastry. Dokładnie w ten sam sposób dzielimy filety na kawałki.
podgrzej bulion, aż się zagotuje. Wlej do niego kawałki imbiru w towarzystwie pokruszonej czerwonej papryki. Przetrwamy tam sok z cytryny.
następnie, jednocześnie obserwując bulion, zbieramy liście sałaty i mieszamy je z kawałkami fileta z kurczaka i gotowanymi krewetkami, a także półpierścieniami cebuli i plasterkami rzodkiewki. Zupa wiosenna to przepis, w którym bulion jest oddzielony od jego wypełnienia. Najpierw rozłóż go, a na wierzch wlej bulion.
podgrzej bulion, aż się zagotuje. Wlej do niego kawałki imbiru w towarzystwie pokruszonej czerwonej papryki. Przetrwamy tam sok z cytryny.
następnie, jednocześnie obserwując bulion, zbieramy liście sałaty i mieszamy je z kawałkami fileta z kurczaka i gotowanymi krewetkami, a także półpierścieniami cebuli i plasterkami rzodkiewki. Zupa wiosenna to przepis, w którym bulion jest oddzielony od jego wypełnienia. Najpierw rozłóż go, a na wierzch wlej bulion.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g