zupa Wiosenna

obfita zupa z łatwością zastąpi pierwszą i drugą! Wiosenna zupa to jedna z najsmaczniejszych zup, mam nadzieję, że ci się spodoba.
GałczonekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 75 % 6 g
tłuszcze 13 % 1 g
węglowodany 13 % 1 g
36 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do bulionu wysyłamy pieprz, imbir, Lim.sok.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj sałatę, cebulę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj do nich krewetki,

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rzodkiewka,

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Filet.Rozłóż na talerzu, zalej bulionem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.
posiekaj cebulę na półpierścienie, a rzodkiewki na eleganckie plastry. Dokładnie w ten sam sposób dzielimy filety na kawałki.

podgrzej bulion, aż się zagotuje. Wlej do niego kawałki imbiru w towarzystwie pokruszonej czerwonej papryki. Przetrwamy tam sok z cytryny.

następnie, jednocześnie obserwując bulion, zbieramy liście sałaty i mieszamy je z kawałkami fileta z kurczaka i gotowanymi krewetkami, a także półpierścieniami cebuli i plasterkami rzodkiewki. Zupa wiosenna to przepis, w którym bulion jest oddzielony od jego wypełnienia. Najpierw rozłóż go, a na wierzch wlej bulion.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy