skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zaczynamy przygotowywać sałatkę od zrobienia ciasta na naleśniki z produktów przedstawionych na zdjęciu. Ubij jajko, wlej mleko, 1 łyżkę. l olej roślinny, dodaj sól, dodaj przesianą mąkę, dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka. Powinno to zrobić ciasto naleśnikowe. Naleśniki pieczemy na gorącej patelni, smarując spód cienką warstwą oleju roślinnego. Z tej porcji ciasta dostałem 4 naleśniki.
Krok 2:
Produkty potrzebne do przygotowania sałatki Koyash. Naleśniki są schłodzone. Koper jest przesadzony, umyty. Orzechy włoskie są wstępnie smażone na patelni bez oleju i schłodzone. Filet z kurczaka i wołowina są gotowane, chłodzone. Jaja kurze są gotowane, obrane, schłodzone. Koreańskie marchewki można kupić lub ugotować samodzielnie. Ugotowałem go tak, jak opisałem w przepisie na sałatkę z kalmarów z koreańską marchewką, opublikowanym na tej stronie.
Krok 3:
Jeśli cebula jest duża, pokrój ją na ćwiartki-pierścienie, jeśli średnia-półpierścienie.
Krok 4:
Smażyć cebulę na złoty kolor na tej samej patelni, na której pieczone były naleśniki, na oleju roślinnym.
Krok 5:
Pokrój wołowinę i filet z kurczaka w paski.
Krok 6:
Pokrój marynowane lub marynowane ogórki, jajka w paski, posiekaj koperek. Wyciśnij trochę ogórki, aby usunąć nadmiar soku.
Krok 7:
Posiekaj drobno orzechy włoskie, przygotuj śmietanę i koreańską marchewkę.
Krok 8:
W głębokiej misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz naleśników. Smakujemy. W razie potrzeby dodaj sól. Mieszać.
Krok 9:
Pokrój każdy naleśnik na paski o mniej więcej tej samej szerokości, aby następnie zwinąć z nich bułki, a nieco później udekorować gotową sałatkę.
Krok 10:
Połóż gotowy Koyash na naczyniu, posyp posiekanymi orzechami.
Krok 11:
Udekoruj sałatkę bułkami naleśnikowymi. Sałatka w tej formie wydawała mi się blada, więc dodałem koperek i paski wycięte z pomidora. Jeśli chcesz pokryć całą powierzchnię sałatki rolkami z naleśników, zrób 2 porcje ciasta naleśnikowego. Wszystko, Koyash jest gotowy! Szczególnie dobrze jest trochę schłodzić. Poczęstuj się, smacznego!
gotowanie sałatki nie trwa tak długo. Wskazałem czas gotowania, biorąc pod uwagę czas spędzony na gotowaniu mięsa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g