galaretka owocowa
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj nasze składniki. Umyj wszystkie owoce, pokrój na kawałki.
Krok 2:

Napełnij owoce wodą i podpal.
Krok 3:

Gdy się zagotuje, dodaj cukier i wymieszaj.
Krok 4:

Wlej skrobię do kubka.
Krok 5:

Wlej zimną wodę i dobrze wymieszaj.
Krok 6:

Mieszanina skrobi jest wprowadzana cienkim strumieniem i intensywnie mieszana.
Krok 7:

Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć. Nasza pachnąca galaretka jest gotowa.
Krok 8:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g

