Kisiel owocowy

Klasyczne, uwielbiane przez wielu rosyjskie danie! Kisiel owocowy bardzo podoba się mojej rodzinie.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 96 % 26 g
75 kcal
IG: 58 / 0 / 42

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj nasze składniki. Umyj wszystkie owoce, pokrój na kawałki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Napełnij owoce wodą i podpal.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy się zagotuje, dodaj cukier i wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej skrobię do kubka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej zimną wodę i dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mieszanina skrobi jest wprowadzana cienkim strumieniem i intensywnie mieszana.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć. Nasza pachnąca galaretka jest gotowa.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Morele - 46   kcal/100g
  • Morele w puszkach - 50   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy