Drink & amp;quot; zupa norweska & amp; quot;
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek wlej mleko do małego rondla, dodaj mąkę i wymieszaj trzepaczką, aż grudki całkowicie się rozpuszczą. wkładamy rondel do ognia, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 1-2 minuty. W innym małym rondlu zagotuj piwo, a następnie wlej je stopniowo do rondla z mlekiem i mąką. Gdy tylko 2 płyny zostaną zmieszane, zdejmij rondel z ognia. Teraz dodaj cukier lub miód (wybierz to, co lubisz najbardziej), ponownie wymieszaj, aż miód całkowicie rozpuści się w masie. Teraz możesz wlać napój do szklanek. Powinien być podawany na gorąco. Najlepszą przekąską do napoju będą krakersy z czarnego chleba.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g