zupa brokułowa z orzeszkami piniowymi
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
proponuję skosztować zupy, której przepis kulinarny znalazłem kiedyś w czasopiśmie.
NIE zostawiaj tego przepisu bez uwagi, nawet jeśli nie lubisz brokułów. Orzeszki piniowe odegrają rolę w tym daniu, że nie będziesz w stanie oderwać się od zupy. Przygotowanie zupy jest dziecinnie proste!
podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni i dodaj czosnek z cebulą. Gotuj przez 8 do 10 minut, aż stanie się miękki, od czasu do czasu mieszając. 2 szklanki wody należy zagotować w rondlu. Dodaj tam mrożone brokuły i zagotuj. Następnie wymieszaj z bulionem, czosnkiem i cebulą. Doprowadź te składniki do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i przykryj pokrywką, kontynuując gotowanie przez kolejne 15-20 minut, aż kapusta będzie miękka. Równolegle w tym samym czasie podgrzej średnią patelnię na średnim ogniu. Dodaj tam orzeszki piniowe i smaż je na złoty kolor przez 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodaj orzechy do zupy. Następnie musisz zamienić zupę w jednorodne tłuczone ziemniaki za pomocą blendera lub podobnego produktu, a następnie dodać sól i pieprz do smaku. Umieść patelnię na małym ogniu i podgrzewaj przez 5-8 minut. Jedzenie jest gotowe do spożycia! Możesz dodać śmietanę, ser, śmietanę do zupy brokułowej z orzeszkami pinii. Życzymy smacznego!
NIE zostawiaj tego przepisu bez uwagi, nawet jeśli nie lubisz brokułów. Orzeszki piniowe odegrają rolę w tym daniu, że nie będziesz w stanie oderwać się od zupy. Przygotowanie zupy jest dziecinnie proste!
podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni i dodaj czosnek z cebulą. Gotuj przez 8 do 10 minut, aż stanie się miękki, od czasu do czasu mieszając. 2 szklanki wody należy zagotować w rondlu. Dodaj tam mrożone brokuły i zagotuj. Następnie wymieszaj z bulionem, czosnkiem i cebulą. Doprowadź te składniki do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i przykryj pokrywką, kontynuując gotowanie przez kolejne 15-20 minut, aż kapusta będzie miękka. Równolegle w tym samym czasie podgrzej średnią patelnię na średnim ogniu. Dodaj tam orzeszki piniowe i smaż je na złoty kolor przez 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodaj orzechy do zupy. Następnie musisz zamienić zupę w jednorodne tłuczone ziemniaki za pomocą blendera lub podobnego produktu, a następnie dodać sól i pieprz do smaku. Umieść patelnię na małym ogniu i podgrzewaj przez 5-8 minut. Jedzenie jest gotowe do spożycia! Możesz dodać śmietanę, ser, śmietanę do zupy brokułowej z orzeszkami pinii. Życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g