kompot ze śliwki wiśniowej na zimę

orzeźwiający, przyjemny napój. Koniecznie spróbuj!
♥Nata╬♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 7 g
26 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

dla tych, którzy kochają śliwkę wiśniową, proponuję zaopatrzyć się w nią na zimę w postaci kompotu ze śliwki wiśniowej. Wspaniały kompot, słodki i trochę kwaśny będzie przyjemnym napojem w zimie, kiedy tak brakuje witaminy.
umyj śliwkę wiśniową i wysusz. Owoce należy przebić widelcem i włożyć do słoików przygotowanych do konserwacji, wypełniając je o jedną trzecią. Następnie wlej jagody syropem. Istnieją dwie opcje: wlać gorący lub zimny syrop. Radzę wypróbować oba i wybrać ten, który bardziej Ci się spodoba. Pierwsza metoda: zalej jagody wrzącym syropem i zamknij pokrywkę. Druga metoda: wlej jagody zimnym syropem cukrowym i włóż słoiki do zimnej wody, którą należy podgrzać w ogniu do 85 C. w tej temperaturze podgrzewaj słoiki 0,5 l-10 min – 1 L-15 min.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Śliwka - 27   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy