skład / składniki
metoda gotowania
przepis kulinarny na tak wspaniałą sałatkę przeczytałem w czasopiśmie i od razu postanowiłem go ugotować. Uwielbiam pieczarki!Sałatka okazała się smaczna i piękna, teraz regularnie gotuję takie jedzenie.Przepis na sałatkę z pieczarkami odnosi się do kuchni europejskiej, a raczej do kuchni francuskiej.
przygotowanie sałatki jest proste. Gotujemy jajka, myjemy grzyby, warzywa, sałatkę. Pieczarki można kroić na pół, a następnie należy je szybko smażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor, ale nie prześwietlać, grzyby nie powinny się palić.Średniej wielkości jajka, pomidory i paprykę kroimy w paski lub plasterki, a sałatkę lepiej rozerwać rękami, aby zachować więcej witamin. Rozłóż i wymieszaj pomidory, paprykę, grzyby w misce. Pieprz, sól i wlej ocet, wymieszaj.Zalej sałatkę pozostałą oliwą z oliwek i udekoruj jajkami pokrojonymi w plasterki. Sałatka będzie pyszna, pachnąca i zachwyci oko, jeśli gotujesz w dobrym nastroju.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Rzeżucha - 32 kcal/100g