obfita Sałatka z pieczarkami

bardzo prosta i pożywna sałatka, spróbuj!
MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 4 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 33 % 4 g
69 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

przepis kulinarny na tak wspaniałą sałatkę przeczytałem w czasopiśmie i od razu postanowiłem go ugotować. Uwielbiam pieczarki!Sałatka okazała się smaczna i piękna, teraz regularnie gotuję takie jedzenie.Przepis na sałatkę z pieczarkami odnosi się do kuchni europejskiej, a raczej do kuchni francuskiej.
przygotowanie sałatki jest proste. Gotujemy jajka, myjemy grzyby, warzywa, sałatkę. Pieczarki można kroić na pół, a następnie należy je szybko smażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor, ale nie prześwietlać, grzyby nie powinny się palić.Średniej wielkości jajka, pomidory i paprykę kroimy w paski lub plasterki, a sałatkę lepiej rozerwać rękami, aby zachować więcej witamin. Rozłóż i wymieszaj pomidory, paprykę, grzyby w misce. Pieprz, sól i wlej ocet, wymieszaj.Zalej sałatkę pozostałą oliwą z oliwek i udekoruj jajkami pokrojonymi w plasterki. Sałatka będzie pyszna, pachnąca i zachwyci oko, jeśli gotujesz w dobrym nastroju.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Rzeżucha - 32   kcal/100g

Podobne przepisy