kompot z rokitnikiem i jabłkami
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
na kompot spłucz i posortuj wszystkie jagody. Wlej jagody wrzącą wodą i prolansher przez 10 minut. Wlej powstały bulion do innego rondla, dodaj cukier i zagotuj syrop. Nie zapomnij usunąć piany z syropu. Gotowym syropem wlej nasze jagody do słoików i rozciągnij w ciągu 20 minut. Kompot jest gotowy. Słoiki z kompotem są lepiej przechowywane w chłodnym miejscu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Aronia Jarzębina - 52 kcal/100g
- Jarzębina zwyczajna - 43 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rokitnik - 52 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g