skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis kulinarny wyczytałem bezpośrednio z menu restauracji. Następnie własnoręcznie ugotowałem to danie w domu. Mogę tylko powiedzieć jedno-Przepis się powiódł. Kuchnia norweska przerosła wszelkie oczekiwania! Poniżej opisano szczegółowe otrzymanie Dania.
wymieszaj 0,15 kg migdałów i 0,1 kg cukru. Wlej migdały z cukrem do dużego pojemnika i dodaj 1 jajko. Ugniataj wszystko, aż całkowicie zgęstnieje. Wstaw mieszaninę do lodówki na 15 minut. W tym czasie musisz usunąć rdzeń z 4 jabłek i pokroić je w kółka o długości 1 centymetra. Następnym krokiem jest zmieszanie 0,1 kg cukru z 1 łyżeczką cynamonu i zwinięcie krążków jabłek w tej mieszance. Uformuj ciasto migdałowe w płaskie kulki. Następnie złóż ciasto i kółka z jabłek w wieżyczki i piecz je przez około 8-10 minut w piekarniku o temperaturze 200 0C. Z nasion wanilii i 0,1 kg cukru należy przygotować sos karmelowy. Po tym, jak cukier stanie się brązowy, wlej 0,25 kg bitej śmietany do pojemnika i wszystko dokładnie wymieszaj. Jedzenie jest gotowe do podania!
jabłka z sosem karmelowo-waniliowym są podawane razem. Życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g