ciasteczka sojowe (Khon ' yarutasik)
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
od razu powiem, że niewiele wiem o kuchni koreańskiej. Zwłaszcza o pieczeniu. I przewiduję Twój sceptycyzm-mówią, jak połączyć nasze pomysły na pyszne z koreańskimi tradycjami. W końcu ich tradycje kulinarne są bardzo niezgodne z naszymi. Ale okazuje się, że zgodnie z kulinarnym przepisem Koreańczyków można gotować pyszne przy użyciu całkowicie prostych składników! Tak, tak, tak, i okazuje się bardzo smaczne jedzenie.
dziś dużo piekarni, nie ukrywam. Ale chcesz spróbować czegoś wyjątkowego. Pomimo apetycznych smaków wydobywających się z tych piekarni. Niestety, prawie wszystkie słodkie produkty są nadziewane nie wiadomo co. Dlatego spróbujmy przepisu sprawdzonego przez wielu?
więc dzisiaj przygotowujemy ciasteczka sojowe (Khon ' yarutasik). Nie oceniajmy koreańskich kucharzy, którzy używają fasoli lub słodkich ziemniaków jako nadzienia. Po prostu spróbujmy!
do naszych ciasteczek trzeba kupić ... tak, tak - soję! Obierz je, a następnie natychmiast usmaż na patelni. Teraz uwolnijmy je od skór. Naszym kolejnym zadaniem jest zmielenie tych samych ziaren. I możesz to zrobić zarówno w młynku do kawy, jak iw maszynce do mięsa. Posolić powstałą masę do smaku i zalać ją melasą. Wygląd jest oczywiście specyficzny, ale-poczekajmy, najciekawsza transformacja przed nami! Posyp nasze danie cukrem pudrem i dobrze wymieszaj. Teraz zaczyna się najważniejsze-z powstałej masy uformujemy ciasteczka o dowolnym kształcie. Może być wykonany w kształcie gwiazd, kwiatów-tak dla twojej wyobraźni! A kiedy foremki zostaną już wycięte, usmaż je na ... patelni. Gdy ciasteczka będą gotowe, posmaruj każde ciastko olejem.
nawiasem mówiąc, możesz tu przynieść coś własnego. Powiedzmy, że możesz smarować zarówno mleko skondensowane, jak i marmoladę - według własnego gustu!
smacznego!
dziś dużo piekarni, nie ukrywam. Ale chcesz spróbować czegoś wyjątkowego. Pomimo apetycznych smaków wydobywających się z tych piekarni. Niestety, prawie wszystkie słodkie produkty są nadziewane nie wiadomo co. Dlatego spróbujmy przepisu sprawdzonego przez wielu?
więc dzisiaj przygotowujemy ciasteczka sojowe (Khon ' yarutasik). Nie oceniajmy koreańskich kucharzy, którzy używają fasoli lub słodkich ziemniaków jako nadzienia. Po prostu spróbujmy!
do naszych ciasteczek trzeba kupić ... tak, tak - soję! Obierz je, a następnie natychmiast usmaż na patelni. Teraz uwolnijmy je od skór. Naszym kolejnym zadaniem jest zmielenie tych samych ziaren. I możesz to zrobić zarówno w młynku do kawy, jak iw maszynce do mięsa. Posolić powstałą masę do smaku i zalać ją melasą. Wygląd jest oczywiście specyficzny, ale-poczekajmy, najciekawsza transformacja przed nami! Posyp nasze danie cukrem pudrem i dobrze wymieszaj. Teraz zaczyna się najważniejsze-z powstałej masy uformujemy ciasteczka o dowolnym kształcie. Może być wykonany w kształcie gwiazd, kwiatów-tak dla twojej wyobraźni! A kiedy foremki zostaną już wycięte, usmaż je na ... patelni. Gdy ciasteczka będą gotowe, posmaruj każde ciastko olejem.
nawiasem mówiąc, możesz tu przynieść coś własnego. Powiedzmy, że możesz smarować zarówno mleko skondensowane, jak i marmoladę - według własnego gustu!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sól - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Melasa - 296 kcal/100g