skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc przygotuj Charlotte ze śmietaną.
rozpuść margarynę i wymieszaj z jajkami, śmietaną i mąką. Dodaj szklankę cukru. Wszystko dokładnie wymieszaj i dodaj sodę. Ponownie wymieszaj i uzyskaj gotowe ciasto.
następnie obierz jabłka, pokrój je i usuń rdzenie wraz z nasionami. Teraz pokrój je na plasterki.
weź foremkę do pieczenia, posmaruj ją margaryną i połóż plasterki jabłka na dnie. Posyp jabłka cukrem, który powinien pozostać, i dodaj cynamon. Wlać formę na wierzch ciasta.
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni i włóż do niego formę Charlotte.
czas pieczenia powinien wynosić około 30-40 minut. Od czasu do czasu musisz sprawdzić gotowość Charlotte.
po upieczeniu danie można natychmiast podać. Możesz go używać z herbatą, kompotem i mlekiem, i ogólnie jest to uniwersalne słodkie danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g