skład / składniki
metoda gotowania
Chcę zaoferować przepis na rybę z warzywami w sosie pomidorowo-miodowym. Nie zdziw się,to bardzo popularne jedzenie w norweskich restauracjach. Miałem szczęście kiedyś tam odwiedzić i spróbować tego arcydzieła, nie boję się tego słowa. Zróbmy to w domu. w końcu nie ma tu nic trudnego.
Zacznijmy od sosu. Wrzuć pomidory do wrzącej wody a następnie usuń skórkę. Przecierać. Wymieszaj z miodem, oliwą z oliwek i keczupem. Tutaj możesz wziąć chili, jeśli jesteś fanem pikantnych. Również zioła i sól do smaku. Następnie musimy usmażyć łososia, a następnie zieloną cebulę, brokuły i pomidory. Umieść to wszystko na głębokiej patelni, polej białym winem, przetrzyj posiekaną bazylią, tymiankiem, czosnkiem i włóż do piekarnika na dziesięć minut. Gdy danie jest gotowe, polej sosem pomidorowo-miodowym. Taka ryba jest zwykle podawana z ryżem i białym wytrawnym winem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal / 100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal / 100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g