ciasto nadziewane łososiem, ryżem i jajkiem z ciasta drożdżowego

Zachwyć bliskich-nie można się oprzeć ciastu z łososiem!
Lubov♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 13 g
tłuszcze 17 % 8 g
węglowodany 54 % 25 g
253 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj ryż.Dodaj zioła, olej, cebulę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozwałkuj 2 warstwy ciasta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż ryż na pierwszej warstwie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj jajka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj rybę.Sól i pieprz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj ciasto jajkiem i wyślij do piekarnika na 40 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

aby zrobić ciasto z łososiem, proponuję położyć główny nacisk na nadzienie. Ciasto na ciasto można kupić gotowe, tylko powinno być drożdżowe. Do nadzienia ryż zalać wrzącą wodą (około dwóch szklanek), solić i gotować do miękkości. Gotowany ryż pozostawiamy na durszlaku, aby woda była szklana. Następnie posolić suchy ryż, dodać masło, posiekane zioła, cebulę i wszystko dobrze wymieszać.
podziel gotowe ciasto drożdżowe na pół i rozwałkuj prostokątne warstwy z każdego kawałka. Jeden z nich kładziemy na blasze do pieczenia nasmarowanej olejem. Rozłóż ryż na wierzchu, następnie posiekane jajka na twardo, a następnie plastry filetów rybnych. Łososia należy posolić na wierzchu i pieprzyć. Przykryj ciasto drugą warstwą i ściśnij krawędzie.
posmaruj ciasto żółtkiem i zrób mały otwór w środku. Naczynie pieczemy w 220 C przez około 40 minut. Gotowe ciasto pozostawiamy na 10 minut pod wilgotną ściereczką, a następnie kroimy na porcje. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 320   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 226   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy