oryginalne kanapki z gruszką i serem brie

bardzo wygodnie leży w dłoni, dopóki nie dojesz!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 5 g
tłuszcze 32 % 11 g
węglowodany 53 % 18 g
184 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min
dla programistów kanapki są najważniejszym posiłkiem. Ponieważ jedzenie zupy nie jest zbyt wygodne, siedząc przy komputerze. A kanapka leży cicho i nikogo nie dotyka, nie rozlewa się na klawiaturę, a kawałek można odgryźć w dowolnym momencie bez brudzenia rąk.Tylko chleb z kiełbasą i kiełbasa z chlebem bardzo się nudzą. Ten kulinarny przepis na oryginalną kanapkę dedykuję wszystkim programistom.
orzechy włoskie drobno posiekaj, umieść na suchej patelni i opiekaj na średnim ogniu, aż się zrumienią.
gruszki kroimy, usuwamy rdzeń i kroimy w cienkie plasterki, jak kiełbasa na kanapkę. Ser Brie jest również cienko krojony. Bierzemy cztery kromki chleba, wlewamy równą ilość orzechów włoskich, sera, gruszek i pokrywamy wszystko kawałkiem liścia sałatki. Na wierzch kładziemy pozostały chleb. Rozgrzej piekarnik i upiecz kanapki, aż ser się rozpuści, a na chlebie utworzy się złota skorupa. Około dziesięciu minut. Podawaj na gorąco.
ser Brie jest trudny do krojenia, jest to łagodny rodzaj sera. Dlatego po każdym plasterku nóż zaleca się umyć w gorącej wodzie i wytrzeć do sucha.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal / 100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g

Podobne przepisy