oryginalne kanapki z gruszką i serem brie
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
dla programistów kanapki są najważniejszym posiłkiem. Ponieważ jedzenie zupy nie jest zbyt wygodne, siedząc przy komputerze. A kanapka leży cicho i nikogo nie dotyka, nie rozlewa się na klawiaturę, a kawałek można odgryźć w dowolnym momencie bez brudzenia rąk.Tylko chleb z kiełbasą i kiełbasa z chlebem bardzo się nudzą. Ten kulinarny przepis na oryginalną kanapkę dedykuję wszystkim programistom.
orzechy włoskie drobno posiekaj, umieść na suchej patelni i opiekaj na średnim ogniu, aż się zrumienią.
gruszki kroimy, usuwamy rdzeń i kroimy w cienkie plasterki, jak kiełbasa na kanapkę. Ser Brie jest również cienko krojony. Bierzemy cztery kromki chleba, wlewamy równą ilość orzechów włoskich, sera, gruszek i pokrywamy wszystko kawałkiem liścia sałatki. Na wierzch kładziemy pozostały chleb. Rozgrzej piekarnik i upiecz kanapki, aż ser się rozpuści, a na chlebie utworzy się złota skorupa. Około dziesięciu minut. Podawaj na gorąco.
ser Brie jest trudny do krojenia, jest to łagodny rodzaj sera. Dlatego po każdym plasterku nóż zaleca się umyć w gorącej wodzie i wytrzeć do sucha.
orzechy włoskie drobno posiekaj, umieść na suchej patelni i opiekaj na średnim ogniu, aż się zrumienią.
gruszki kroimy, usuwamy rdzeń i kroimy w cienkie plasterki, jak kiełbasa na kanapkę. Ser Brie jest również cienko krojony. Bierzemy cztery kromki chleba, wlewamy równą ilość orzechów włoskich, sera, gruszek i pokrywamy wszystko kawałkiem liścia sałatki. Na wierzch kładziemy pozostały chleb. Rozgrzej piekarnik i upiecz kanapki, aż ser się rozpuści, a na chlebie utworzy się złota skorupa. Około dziesięciu minut. Podawaj na gorąco.
ser Brie jest trudny do krojenia, jest to łagodny rodzaj sera. Dlatego po każdym plasterku nóż zaleca się umyć w gorącej wodzie i wytrzeć do sucha.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal / 100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g