ciasto jabłkowe z rodzynkami i cynamonem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc najpierw obieramy nasze jabłka, a następnie kroimy je w drobną kostkę. Wymieszaj z rodzynkami, cukrem i cynamonem, pozostaw do namoczenia aromatów.
rozwałkuj ciasto francuskie cienką warstwą, a następnie odetnij krawędzie, aby uzyskać równy prostokąt. Kładziemy nasze nadzienie na jednej krawędzi i ostrożnie owijamy ciasto, tworząc bułkę. Aby warstwy naszej bułki nie rozchodziły się, lepiej posmarować je wcześniej ubitym białkiem.
następnie bułkę należy włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni. Nie zajmie to dużo czasu, około 20-30 minut. Jedzenie jest po prostu pyszne.
możesz posmarować gotową bułkę masłem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal / 100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g