ciasto twarogowe warstwowe z dżemem i serem

słodycze pokochają! Delikatne, Oryginalne i dostępne dla każdego! Ten przepis na ciasto warstwowe z twarogiem i guayavą-znalazłem po wypróbowaniu tego dania. Kuchnia kubańska charakteryzuje się szczególną prostotą w przygotowywaniu potraw. To danie nie jest wyjątkiem. Do przygotowania warunków domowych wystarczy!
pegamaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 10 g
tłuszcze 38 % 20 g
węglowodany 42 % 22 g
279 kcal
IG: 0 / 55 / 45

metoda gotowania

czas gotowania: 13 h 50 min


wymieszaj twaróg i ser śmietankowy, Dodaj do nich sok z limonki. Na blasze do pieczenia kładziemy pergamin, a na wierzchu jedno ciasto francuskie. Następnie posmaruj ciasto jajkiem i połóż świeżo przygotowane nadzienie z twarogu na wierzchu, a na wierzchu posmaruj cienką warstwą dżemu. Zamykamy drugim ciastem, po czym wkładamy ciasto do lodówki na 30 minut. Ostrożnie połącz krawędzie ciast. Wytnij okrągły kawałek ciasta na środku górnego ciasta, aby nadzienie się otworzyło i wyciśnij powietrze spod górnego ciasta. Następnie wykonujemy 6-8 niezbyt głębokich falistych cięć skierowanych od środka do krawędzi. Wymieszaj śmietanę z ubitym jajkiem i rozłóż ciasto na wierzchu. Następnie umieść ciasto w szczelnej plastikowej formie i pozostaw w lodówce na noc. Piec ciasto w tej temperaturze przez 15 minut, po czym należy zmniejszyć temperaturę do 170 0C i piec kolejne 30-40 minut. Jedzenie jest gotowe do spożycia!
ciasto guayawa i twarożek podawane na ciepło lub schłodzone, pokrojone na porcje. Życzymy smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g

Podobne przepisy